Hrsť noviniek #2: hadia koža, anglické kriedové útesy, video kazety

noviny

Všetkých čitateľov najhorúcejších noviniek zo sveta tenisiek pozývame na druhu časť cyklu Hrsť noviniek, v ktorej predstavujeme modely, ktoré sa len teraz objavili v obchodoch, ako aj tie, ktorých debut sa len chystá. V dnešnom vydaní uvidíte moderne variácie na tému klasiky, ovocie spolupráce uznávaných značiek a očakávané návraty po mnohých rokoch.

Nike Air Huarache Premium „Snakeskin”

Nike Air Huarache je už niekoľko rokov jedným z vlajkových modelov oregonského koncernu. Tieto tenisky sú neuveriteľne populárne medzi ich vernými fanúšikmi, a preto dizajnéri pravidelne vytvárajú nové vtelenia tohto modelu. Naposledy sa na trhu objavila nová tvár Nike Air Huarache. Veľmi dôležitou informáciou je, že nové dielo amerických návrhárov získalo Premium status, vďaka čomu si môžeme byť istý, že máme do činenia s prinajmenšom výnimočným projektom. Je to unikátna ponuka pre milovníkov tohto klasického modelu, keďže podstatná časť zvršku je pokrytá materiálom imitujúcim hadiu kožu. Model bol taktiež doplnený pružným a zaujímavo pôsobiacim nylonom, ktorý v prípade výrobkov z línie Huarache predstavuje veľmi charakteristický materiál. Na hornej časti obuvi prevažuje béžová farba, ktorú ozvláštňujú svetlejšie akcenty. Celok bol osadený na podrážke, ktorá je štandardne vybavená systémom Air.

BAIT x Puma Blaze of Glory Sock „Chalk”

Hoci je nemecká odevnícka značka s dravou šelmou v logu známa najmä vďaka obuvi určenej na rôzne športové disciplíny, v posledných rokoch veľmi šikovne rozšírila svoju ponuku lifestylovej obuvi. Nebráni sa pritom ani spolupráci s inými známymi značkami. Jedným z najnovších projektov Pumy je spolupráca s butikom BAIT.

Takto vznikol model Blaze of Glory vo vydaní Sock. Pozornosť okamžite pritiahne nielen nezvyčajný tvar, ale taktiež svetlá farba. Zvršok bol vyrobený zo semišu a nubuku, čiže materiálov pôsobiacich skutočne efektne. Pre zatraktívnenie obuvi sa návrhári v zadnej časti rozhodli použiť čierny pás a remienkové šnúrky, taktiež v čiernej farbe. Ako zaujímavosť môžeme dodať, že výraz „Chalk” odkazuje na kriedové útesy nachádzajúce sa v južnom Anglicku.

BAIT x Puma Blaze of Glory „Chalk” sú v predaji od 12. augusta.

The Good Will Out x Saucony Shadow 5000 „VHS”

V posledných rokoch sú to nielen odevnícke značky, ktoré uvoľnia uzdu kreativite, ale aj populárne butiky s teniskami. Jedným z najviac uznávaných butikov, ktoré sa na to podujali je nemecký The Good Will Out, ktorý má na konte spoluprácu s takými značkami ako New Balance, Asics alebo Diadora. Tento krát prišiel rad na kolaboráciu s americkou firmou Saucony, ktorá je známa novodobými siluetami s lifestylovým charakterom. V rámci spolupráce bola pre obľúbený model Shadow 5000 pripravená úplne nová farba. Verzia bola nazvaná ”VHS” (Video Home System) ako odkaz na spôsob zápisu a prehrávania video kaziet. Tento systém zápisu bol vypracovaný v roku 1976 spoločnosťou JVC. Vzhľadom na rok vzniku systému a fakt, že video kazety sa od roku 2008 už nevyrábajú, sa nemecký butik spolu s americkou značkou rozhodli stvoriť model obuvi, ktorá by mala trochu oldschoolový charakter.

V projekte boli využité najdôležitejšie prvky video kaziet. Preto bol zvršok novej variácie na tému Shadow 5000 vyrobený z prírodného semišu v čiernej farbe. Tento materiál bol skombinovaný s vysoko kvalitnou kožou a sieťovinou. V prednej časti topánky si môžeme všimnúť vyšívané prvky, ktoré odkazujú na tlačidlá kazetového prehrávača. Ďalším nadviazaním na hlavnú tému sú farebné pásiky na nášivke jazyka a na päte. Tento prvok bol inšpirovaný televíznym testom obrazu.

Výnimočný charakter projektu zdôrazňujú taktiež všetky doplnky, čiže krabica, ktorá vyzerá ako video prehrávač a dva pary šnúrok. Prví klienti mohli v sade obdržať aj video kazetu s filmom z 80. rokov. Neskôr bol projekt „VHS” rozšírený, čím vznikla mini-kolekcia, v ktorej okrem topánok nájdeme tričko a šiltovku s touto tematikou.

The Good Will Out x Saucony Shadow 5000 „VHS” sa začali oficiálne predávať 5. augusta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *