Ako vybrať športové topánky?

adidas stan smith

Od niekoľkých sezón sú športové topánky hitom v móde na uliciach. Nosíme ich nielen do tréningových teplákov a legínov, ale aj k príležitostnému a dokonca elegantnému štýlu. Niet divu, že čoraz viac ľudí sníva o svoich teniskách, ktoré budú ideálne na každodenné nosenie. Ako si vybrať tie najlepšie?


Vyber tenisky do svojho štýlu

Ak kupujete športovú obuv, nemusíte sa báť o pohodlie. Topánky môžu byť viac alebo menej v súlade s tvarom našej nohy(všetko závisí od modelu), ale bez ohľadu na značku, logo alebo farbu sme si istí, že tenisky nám zaručia pohodlie pri chôdzi. Dôležitý je dizajn a v skutočnosti jeho prispúsobenie do našého štýlu.. Nie všetky športové topánky sa hodia do elegantných odevov. Takže ak snívate o kombinácii kontrastov, vyberte kicksy v minimalistickom vydaní, ako sú nadčasové  Superstary, New Balance alebo Nike Roshe One. Takáto jednoduchá športová obuv zdôrazňuje eleganciu oblečenia. Pre menej formálne príležitosti si môžete vybrať topánky s bláznivým vzhľadom, ako sú farebné Air Maxy alebo moderné adidas Tubular.

Farba ma význam

Podobne pri výbere farby športovej obuvi. Čierne, biele a ostatné v jednotnej farbe budú určite najuniverzálnejšie. Takže ak ich chcete nosiť do čohokoľvek potom si lepšie vyberte bezpečné farby.

Svet sneakerov je známy svojim zaujímavým miešaním farieb. Takže ak chcete vybrať niečo naozaj pôsobivé, potom venujte pozornosť tým výraznejším farbám, ako je napríklad New Balance z kontrastným zvrškom N.

Kvalita, solídnosť, odolnosť

Jeden z najväčších problémov v nosení športovej obuvi až donedávna bolo, že sa ich nedalo nosiť po celý rok. Dizajnéri stvorili jedinečnú kolekciu tenisiek , aby splnili naše očakávania, ktorá dokáže odolávať nepriaznivým atmosférickým podmienkam. V ponuke dnešných značiek nájdete tenisky v rôznych materiáloch – od priedušnej sieťoviny, semišu a prírodnej kože až po vodotesné syntetické materiály. Pri výbere športovej obuvi je dôležité, aby ste sa oboznámili so zložením materiálu. Na jar a leto budú oveľa lepšie piedušné sneakery z ľahkej podšívky a na jeseň a zimu budú najlepšie kožené alebo vodotesné materiály, ktoré môžete impregnovať  voči vode a poveternostným podmienkam.

Odprúženie a iné vlastnosti

Športová obuv nie je len životným štýlom. Je to tiež špecializovaná obuv. Dnešné modely tenisiek sa vyrábajú pre každý šport, ktorý existuje na svete. Takže ak praktizujete zumbu, beháte alebo cvičíte cross fit, môžete si byť istí, že jedna z značiek vytvorila špeciálne športové tenisky práve pre ten šport. Stojí za to venovať tomu pozornosť, pretože každý náš pohyb vyžaduje inú podporu. Pri chodení postačia dobre tvarované a priliehavé vložky, ale beh vyžaduje dobré odpruženie. Pri zumbe je najdôležitejšia flexibilita a reprodukcia prirodzených pohybov nôh a pri cross fite trvanlivosť a dynamika. Športová obuv musí plniť svoju funkciu, preto si vyberajte tie, ktoré zodpovedajú vašej fyzickej aktivite.
Skvelá kvalita, dobrý dizajn, trvanlivosť na vonkajšie podmienky – je ťažké uveriť, že toľko funkcií je možné nájsť v jednom modeli obuvi. V ponuke známych športových značiek si nájde určite každý ten ideálny model, určený iba pre neho.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *