Ako vybrať trekingové nohavice?

Nike nohavice

Výlety do hôr sú jedným z najpopulárnejších foriem trávenia voľného času. Milovníkov týchto aktivít je stále viac, každý z nich sa sa chcel objaviť na trase vybavený pohodlným, funkčným oblečením, topánkami a doplnkami.

Nike nohavice

Dobré trekingové topánky sú úplným základom, pokiaľ si chcete uchovať úplné bezpečie. Na topánkach však výbava každého fanúšika horských túr nekončí. Nepremokavá mikina je rovnako veľmi dôležitá, nie však dôležitejšia ako nohavice. Ako si vybrať trekkingové nohavice? Čím by sme sa mali riadiť? Je cena takýchto nohavíc prílis vysoká? Cena kvalitných trekkingových nohavíc nieje nízka, musíte sa pripraviť na 50 – 70 eur. Každopádne sa Vám oplatí do nich investovať – budú Vám slúžiť niekoľko sezón. Navyše sa budete cítiť pohodlne a uvoľnene, čo je predsa len počas horských túr veľmi dôležité. Pri výbere trekingových nohavíc je vhodné venovať pozornosť materiálu. Látka by mala dýchať a rýchle schnúť, malo by sa zaistiť správne odvádzanie vlhkosti z kože – uchovanie správnej ventilácie je veľmi dôležité.

Nohavice nike Nohavice nike Nohavice nike

Okrem toho materiál, z ktorého sú trekingové nohavice vyrobené, nesmie byť tuhý, práve naopak – vyberte si ten elastický, aby nohavice neobmedzovali Vaše pohyby a umožnili celkovo uvoľnenú chôdzu. Dôležité vlastnosti trekingových nohavíc je tiež ich odolnosť. Nohavice by mali byť vybavené špeciálnym spevnením, napríklad v spodnej časti nohavic. Zaujímavým príkladom takýchto odolných trekingovách nohavíc sú nohavice značky Timberland, Nike alebo O’Neill. Tieto modely majú takisto mnoho praktických riešení, okrem iných možností regulovať nohavice a veľký počet užitočných vačkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *