Ako vybrať topánky na basketbal?

basketbalove nike

VYBERÁME TOPÁNKY

 

Vyhnite sa typickým úrazom nohy, ktoré sa často odohrajú počas hrania basketbalu. Kúpte si topánky, ktoré zaručia správnu amortizáciu, držanie, dynamickosť a prevzdušnenosť.

Topánky s takýmito vlastnosťami potrebujete, keď sa vyberiete hrať.

Základnou vecou pri kúpe basketbalovej obuvi je voľba správnej veľkosti. Nekupujte topánky, v ktorých sa dotýkajú konce prstov priamo topánky. Počas hry sa chodidlo zľahka presunie, preto sa tiež rozhodnite pre obuv väčšiu o 1 cm. V týchto topánkach sa musíte cítiť uvoľnene, pamätajte si však, aby sa vo vnútri nepremiestňovala a nerozširovala topánka. Ešte presnejšie prispôsobenie zaručia tenisky a popruhy, ktoré sa vyskytujú v niektorých modeloch pričom obopínajú a chránia chodidlo.

Pri hľadaní basketbalových topánok sa pozorne rozhliadnite za tými modelmi, ktoré Vám zaistia stabilitu chodidla a mnimálne otrasy. V skupine tohto druhu obuvi je možné rozlíšiť aspoň niekoľko ich druhov – závisle od toho ako často hráte, sú k dispozícii základné modely alebo tie pokročilejšie a plnšie. Okrem toho veľký význam majú také hry, ktorým dávate prednosť. Pokiaľ bojujete o pozíciu, investujte do topánok, ktoré minimalizujú otrasy a zaisťujú maximálnu stabilitu chodidla. Je pre Vás dôležité driblovanie a obratnosť? Premýšľajte o nákupe topánok, ktoré nebudú zakrývať celý členok. Pokiaľ ste hráč, v ktorého hre sa jedná o rýchlosť, vybavte sa basketbalovou obuvou, ktorá nebude obmedzovať elasticitu a pohyb chodidla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *